Door veranderingen in de zorg is het voor veel scholen een flinke taak geworden om voor elk kind de zorg te bieden die het nodig heeft. Naast het reguliere lesprogramma dient de school aandacht te besteden aan de ontwikkelingen van kinderen op cultureel en sociaal vlak. Hierdoor lijkt de werkdruk voor de leerkracht te stijgen. Scholen hebben niet altijd de tijd en/of de expertise om deze aandacht te vervullen, waardoor het kind niet de zorg krijgt die het nodig heeft. Door deze aandacht uit te besteden, behoudt de leerkracht de focus om zich optimaal te richten op het reguliere lesprogramma en krijgt het kind dat extra steuntje in de rug die het nodig heeft.

PICO biedt een pilot PMT, hier kunnen de kinderen die extra hulp behoeven deelnemen aan een doelgerichte training. Hierbij wordt persoonsgericht gewerkt. Bij een pilotversie wordt er in kleine groepjes, van 3 á 4 kinderen, gewerkt om sociale vaardigheden te ontwikkelen. Doordat PICO bij u op school komt, blijft het kind in dezelfde context en kan er overlegd worden met leerkrachten en verdere betrokkenen.

PMT in uw instelling?

Een psychomotorisch therapeut in uw instelling?

PICO biedt een pilot psychomotorische therapie voor de cliënten van uw instelling. Na een bepaalde periode kan er beslist worden om psychomotorische therapie te implementeren. Wanneer u meer vragen heeft over PMT in uw instelling, mail dan gerust naar info@picopmt.nl